Mies lähti ostamaan Osso Bucco lihaa, mutta saapuikin kotiin karitsan patalihan ja punkkupullon kanssa. No, se käy oikein hyvin. Rakastan pataruokien laittamista, koska niissä periaatteessa laitetaan vaan aineet sekaisin ja pitkäksi aikaa uuniin. Erityisesti pidän siitä, että uunissa olo ajan voi harrastaa kaikenlaista ja sitten melkein istua vaan valmiiseen pöytään.

Karitsan pata

  • n. 800 g. karitsan patalihaa, paistia tms. (omani olivat luullisia, mutta luuttomat käy hyvin myös)
  • 4 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 500g. tomaattimurskaa
  • kanelitanko
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ½ dl vetttä
  • kämmenellinen yrttejä makusi mukaan (rosmariini, timjami, persilja tms.)
  1. Paloittele lihat.
  2. Leikkaa sipulit lohkoiksi.
  3. Ruskista sipulit ja lihat öljyssä. Voit tehdä sen paistinpannulla tai riippuen padastasi myös siinä.
  4. Lisää hiukan vettä pataan. (tai kaada lihat pataan, huuhtele vedellä paistinpannu ja lisää pataan).
  5. Lisää loput aineet.
  6. Anna hautua 2-3 tuntia, 150- asteisessa uunissa.