minttusuklaakakku.jpg

Tällaista tarjottiin lapsukaisen rippijuhlissa. Meni kuin kuumille kiville. Reseptinkin sai laittaa muutaman matkaan. Tässä se nyt vielä jakoon teillekin. Alkuperäinen resepti on Jonna 1983 blogista ( http://jonna1983.fitfashion.fi/2014/08/29/minttusuklaa-raakakakku/ ), mutta hiukan muokkkailin omiin tarpeisiin.

Minttusuklaa raakakakku

Pohja

  • 1,5 dl cashewpähkinöitä
  • 1,5dl saksanpähkinöitä
  • 3 dl taateleita
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 3-4 rkl vettä tai enemmän, jos tarvii
  1. Blenderiin kaikki aineet, sekoita kunnes massaa. 
  2. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele massa vuokaan.

Täyte

  • n. 90g raakaminttusuklaata
  • n. 2 dl kookoskerman jähmettynyttä osaa (jähmetä jääkaapissa muutama tunti!)
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 3-4 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 7 taatelia
  1. Laita täytteen aineet blenderiin ja sekoita massaksi.
  2. Laita pohjan päälle
  3. Kakku jääkaappiin seisomaan pariksi tunniksi.