2014-03-17%2018.07.05-normal.jpg

Minulle iski mieletömieletön mieliteko lihapataan. Ostin kaupasta naudan keittolihaa ja loppu syntyikin ajatuksella, että mitä kaapista löytyy. Ajatuksissa oli kokoajan tehdä joku tomaattinen versio, mutta aloin miettimään, että miten tomaatti ja kaali sopivat yhteen ja päädyin jättämään sen pois. Oikein hyvää oli!

Lihapata: 

naudan keittolihaa
sipulia
valkosipulia
voita
porkkanaa
omenaa
brysselinkaalia
lihafondi
tuoreita yrttejä
(itse käytin salvia, oregano, timjami ja korvaa kuivilla, jos tuoreita ei ole)
taatelia
kokonaisia pippureita
laakerinlehti
vettä


Leikkaa:  
lihat pieniksi kuutioiksi
sipulit ja valkosipulit kuutioiksi
omenat kuutioiksi
porkkanat viipaleiksi
taatelit pieniksi kuutioksi

Paista lihat ja sipulit voissa paistinpannulla.

Laita tämän jälkeen kaikki sekaisin uunivuokaan, lukuunottamatta kaaleja.
Paista 1,5-2 tuntia about 200 astetta, lisää kaalit ja paista vielä 15-20 min.


2014-03-17%2018.08.39-normal.jpg