Isäinpäivä. Jotain kakkua toivottiin siis ja sellaista, jota minäkin voisin syödä. Löysin Wellberriesin blogista sitruunaisen raakakakun, kun sellaista sitruunaista teki mieli. Sitruunaisesta raaka-kakusta oli puhetta viime ruokapiirin ruokatilauksen noudon yhteydessä, siitä lähtien sen on kummitellut mielessä.

No, ei mulla tietenkään ollut mitään valmiiksi yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä, eikä jääkaapista löytynyt aitoa sitruunaa. Jouduin siis hiukan muokkaamaan reseptiä. Alkuperäinen löytyy täältä:  http://wellberries.com/2014/03/14/sitruunajuustokakku-raaka/ .

Ajattelin tehdessäni, että sitruunainen kakku maistuisi miehelleni, mutta poika ei varmasti tykkäisi. Poikahan ei tykännyt siitä ihanasta paleosuklaakakustakaan, jonka tein viime viikonloppuna. Mutta toisin kävi. Poika oli aivan haltioissaan ja kyseli isältään, että: "maistuuko se kakku? Eiks ookin hyvää?" Ja mies taas maisteli kakkua sen näköisenä, että oli odottanut vähän enemmän. Yllättävää.

 

sitruunainen%20kakku.jpg

Pohja: 

  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2,5 dl paloiteltuja taateleita
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • ripaus suolaa

Laita kaikki blenderiin ja jauha tasaiseksi massaksi. Painele massa leivinpaperoituun kakkuvuokaan pohjaksi ja laita se pakkaseen odottamaan muun kakun valmistumista.

Täyte: 

  • 3,5 dl n. tunnin liotettuja cashewpähkinän paloja  (mielellään saa siis liota kauemminkin)
  • 1 dl kookosöljyä
  • 2 rkl sitruunankuorijauhetta (luomu)
  • ½ -1 dl sitruunamehua (luomu)
  • 1-2 rkl hunajaa
  • ½ tl vaniljajauhetta

Laita kaikki blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. Levitä massa pohjan päälle ja laita jääkaappiin tunniksi pariksi.