Täytyyhän sitä kokeilla. Sriracha-kastiketta paleosti. Scriracha on vähän samantyyppistä kuin tabasco, sanotaanko thaimaalainen versio tabascosta, ei pitäisi olla yhtä tulinen, mutta kyllä tämä nyt punaisen tabascon voittaa mennen tullen tulisuudessaan.  Sriracha on oikein hyvää ruoanlaitossa. Esimerkiksi marinadeihin kun laittaa vaikka ruokalusikallisen, niin se tuo kivan tulisuuden ruokaan.

Sriracha-normal.jpg


Ainekset: 

  • n. 200 g. höyrytettyjä punaisia jalopenoja, joista on poistettu siemenet ja leikattu isoiksi paloiksi. (käytin tulisuusluokkaa 5)
  • 8 valkosipulin kynttä kuorittuna
  • 1/3 cup omenaviinietikkaa
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1½ tl suolaa


  1. Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita kunnes on tasaista kastiketta.
  2. Laita sen jälkeen kastike kattilaan ja kiehauta.
  3. Heti kun on kiehahtanut laita levy pienemmälle ja keitä vielä 5-10 min, kunnes tulee hieman vaahtoa pintaan ja et enää haista raa'an paprikan tuoksua.
  4. Purkita kastike ja käytä ruoanlaitossa.

* VinkVink. Jalopenoja ja chiliä käsitellessä käytän itse aina kertakäyttö muovikäsineitä, niin ei tarvi pelätä, että  chilisillä käsillä koskisi vaikka silmään.

*VinkVinkKakkonen, ajattelin, että voisin laittaa aineet kattilaan ja sauvasekoittimella sekoitella. Ei onnistu tällä määrällä edes pienessä kattilassa. Kattila on liian laakea. Suosista vaan aineet vähän kapeampaan ja korkeampaan astiaan ensin, jos käytät sauvasekoitinta.