Omppupiirakka.jpg

 

Alkaa menemään paleottomiksi nämä mun reseptit, mutta meillä tosiaan syödään riisiä ja välillä herkutellaan.

Tässä on ihanan helppo ohje gluteenittomalle omenapiirakalle ja ehkä jopa paras ohje siihen. Itse en ole koskaan ollut kovin omenapiirakan ystävä, mutta tätä on kokeiltu useamman kerran.  Olen toki kokeillut myös erilaisia versioita, jotta saisin tästä paleomman, mutta voin kertoa, että ne ovat surkeasti epäonnistuneet. Yksi luottoresepteistäni.

Omenapiirakka: 

  • 5-10 omenaa
  • kanelia ja sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl riisijauhoa
  • 1 muna
  • 2 dl sokeria 
  • halutessa vaniljaa
  • 75-100 g. voita
  1. Lohko omenat voideltuun vuokaan
  2. Ripottele päälle kanelia ja sokeria 
  3. Sekoita kuivat aineet ja lisää muna
  4. Ripottele seos omenien päälle
  5. Sulata voi ja kaada se piiraan päälle
  6. Paista 175 -asteessa n. ½ tuntia