Luomupossun sisäfile. Se on kaikista helpoin valmistaa kokonaisena. Tällä kertaa päätin täyttää sen, sitoa ja paistaa. Täytteet keksin aina sen mukaan mitä sattuu löytymään kaapista. Yleensä jotain yrttiä, ehkä jotain juustoa, jotain tahnamaista esim. paholaisen hillo, voi, tuorejuusto. Tällä kertaa valkosipulivoita ja parmesania. Myös ulkofileen voi täyttää ja paistaa. Vaatii hiukan pidemmän kypsymisajan.

Täytetty possunfile

voita
valkosipulimurskaa
suolaa
persiljaa

parmesanjuusto
pippuri

Valmista ensin maustevoi. Sulata voi puolisulaksi, niin että on pehmeää ja levitettävissä siveltimellä, mutta ei vielä ihan kokonaan sulanut. Lisää valkosipulimurskaa, suolaa ja persiljaa maun mukaan.

Leikkaa liha pitkittäin auki. Sen jälkeen leikkaa vielä leikkausviillosta auki, jolloin saat isomman pinta-alan leivittää täytettä. 

possunlihan%20leikkaus-normal.jpg

Levitä maustevoita täytteeksi. Ripottele parmesania maustevoin päälle. Rullaa takaisin fileen muotoon ja sido narulla kiinni. Voitele file jäljelle jääneellä valkosipulivoilla. Paista uunissa 200 astetta, about ½ tuntia.

Jos haluaa paistiin väriä, niin sen voi käyttää paistinpannulla ennen uuniin menoa. Mehukkainta lihaa saa, kun laittaa uuniastiaan kannen päälle.

possun%20t%C3%A4ytt%C3%B6-normal.jpg

Tässä on video lihan sitomisesta: https://www.youtube.com/watch?v=HeYvhLS6J6Y se on ihan helppoa ja pitää lihan paremmin kasassa.