Lammas on parasta kun sen valmistamiseen varaa reilusti aikaa. Tämäkin lampaanpotka oikein suli suuhun. 

Lampaanpotka

4 lampaanpotkaa

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
½ palsternakka
½ bataattia
3 dl punaviiniä 
yrttejä (itse käytin timjamia, minttua, rakuunaa, rosmariiniä, salviaa)
suolaa
kokonaisia pippureita (mulla oli pippurisekoitus)
vettä

Kuori ja pilko kaikki kattilaan, paitsi potka. Lisää punaviini ja mausteet ja vettä niin, että kaikki peittyy. Keitä n. 1 h.
Tuon ajan potkat voi olla lämpenemässä pöydällä.

Paista potkat gheessä/voissa paistinpannulla. Laita sen jälkeen uunivuokaan. Siivilöi mausteliemi lampaan päälle ja paista matalassa lämmössä (180c. ) 3 tuntia. Valele välillä lihojen päälle kastiketta. 

Täysin paleon ruoasta saa korvaamalla punaviinin jollain toisella nesteellä esim. lihaliemellä tai vedellä.

2014-03-30%2017.02.29-normal.jpg

Meillä tämä ruoka tarjoiltiin bataattiranskiksilla.

Bataattiranskikset

bataattia
kookosöljyä
suolaa
(grillimaustetta)

Leikkaa bataatit tikuiksi. Laita uunipellille, ripota päälle öljyä ja mausteet. Paista 25-35 min. 225, kunnes kypsiä ja saaneet väriä.