Kalapäivä.

Ostettiin kokonainen kuha kaupasta. Poika halusi sen välttämättä perata ja fileoida. Eipä tullut kovin kauniita fileitä, mutta pääasiahan oli, että lapsi sai harjoitusta ja se että on halua auttaa. Meinasi olla vaikeeta poistaa sisälmykset. Piti oikein laittaa kertakäyttökäsineet käteen ja silti yökötti, lasta siis. Se menee kyllä iän ja kokemuksen myötä ohi.


2014-03-28%2016.21.46-normal.jpg

Paistettua kuhaa: 

Kuhafileitä
gheetä/voita
suolaa
valkopippuria

Mausta kala (mielestäni on hyvä antaa suolautua vaikka tuntejakin, mutta aina ei ole aikaa). Paista pannulla.

Kastike: 

2 keltuaista
1 tl valkoviinietikkaa
125g. voita
limemehua ja limenkuorta

Laita keltuaiset kulhoon ja lisää viinietikka. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi.

Lämmitä keltuaisia varovasti vesihauteeessa kokoajan sekoittaen. Lisää voinokareita joukkoon yksitellen kokoajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Kun voit on lisätty mausta kastike limemehulla ja limenkuorilla.

Lisäksi tarjoiltiin bataatti-porkkana-palsternakkamuusia ja pinaattilisuketta, jonka ohje löytyy täältä: http://iwashere.vuodatus.net/lue/2014/03/puolikuivatut-tomaatit-ja-paistettua-pinaattia