Kaalipata-normal.jpg

Kaalilaatikkoa teki oikeastaan mieli, mutta päädyin tällaiseen yksinkertaisempaan kaalipataversioon. Oli tosi hyvää tämäkin. Ohjeesta tulee yksi annos.


Ainekset: 

  • n. 2 isoa kourallista raastettua kaalia
  • n. 2 dl vettä
  • pieni porkkana viipaleina
  • pieni sipuli suikaleina
  • 2 valkosipulinkynttä paloina
  • laakerinlehti
  • 150 g. jauhelihaa
  • suolaa
  • pippuria
  • meiramia
  • timjamia


  1. Laita kaalit ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää joukkoon porkkanat ja sipulit
  3. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää mausteet jauhelihan joukkoon.
  4. Sekoita jauheliha kattilaan ja anna kiehia miedolla lämmöllä kunnes porkkanat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.