Ankkaa.jpg

Vappuna piti kuulemma saada jotain vähän parempaa ruokaa. Minun teki mieli ankkaa. Ankka on oikeastaan loistava tuote. Aina sitä tehtäessä olen onnistunut ja ihmiset ovat kehuneet. Pitäisi tehdä sitä siis useammin. Ostin kaupasta Ranskalaista pakaste ankkaa. Että Bounjour, Viva la France! ja Voilá vaan kaikille! Kyllä se ranskalainen ankka vaan oli tälläkin kertaa hyvää. Kallista se toki on. Samoissa hinnoissa, kuin naudan sisäfile, mutta onhan se todella paljon parempaa. Tässä siis helppo resepti.

Paistettua ankkaa

  • 4 ankan rintaa 
  • 3 valkosipulinkynttä
  • rosmariiniä
  • timjamia
  • suolaa
  • pippuria
  1. Jos ankassa on kalvot poista ne.
  2. Tee ristiviiltoja ankan nahkapuolelle
  3. Laita kylmälle pannulle, nahkapuoli alaspäin ja laita levy päälle.
  4. Lisää mausteet
  5. Paista kunnes nahka on kullanruskea.
  6. Laita rintapalat uunivuokaan ja paista uunissa, kunnes sisälämpö just alle 60 astetta.


Juurespyre

  • maa-artisokkaa 6-7 kpl
  • porkkanaa 2 kpl
  • palsternakkaa 1kpl
  • suolaa
  • (voita) 
  • kookosmaitoa ja vettä
  1. Keitä juurekset kypsiksi. (kokeile aina välillä haarukalla)
  2. Kaada neste pois ja soseuta juurekset.
  3. Sekoita joukkoon (nokare voita, jos laitat voita, niin ei ole maidoton), kookosmaitoa ja vettä, kunnes mielestäsi sose on sopivan oloista.
  4. Mausta suolalla.