Todella helppo siemenleipä. Kuivat aineet mitataan suoraan vuokaan ja kaadetaan nesteet sekaan. Leipävuoka on oikein hyvä, mutta miksipä ei onnistuisi, jossain muussakin vuoassa.
Olen aikaisemmin tehnyt vähän saman tyylistä leipää, http://iwashere.vuodatus.net/lue/2014/04/littean-vatsan-leipa.
Tämän päiväisellä reseptillä tuli kuitenkin ehkä kivempi rakenteista leipää, hiukan kosteampaa, pehmeämpää ja helpommin leikattavaa.

 

Siemenleipä

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa (tai steviaa)
  • 3 rkl gheetä tai kookosöljyä
  • n. 3,5 dl vettä
  •  2dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl pähkinöitä tai manteleita (itse laitoin puolet cashewpähkinää ja puolet mantelia)
  • 2,5 dl kookos- tai mantelijauhoja (tai vaikka sekaisin kumpaakin)
  • 2 rkl chiasiemeniä
  • 4 rkl psylliumia
  • 1 tl merisuolaa


Sekoita keskenään vesi, hunaja ja öljy erillisessä astiassa. Sekoita loput aineet hyvin keskenään leipävuoassa. Jos käytät silikonivuokaa, niin ei tarvitse tehdä mitään, mutta muuten vuoraan vuoka vaikka leivinpaperilla. Kaada neste sekaan ja sekoita. Itse ajattelin, että onnistuisi vaikka lusikalla....no ei onnistu. Rohkeasti vaan kättä sinne joukkoon ja sekoitetaan niin, että kaikki kuivat aineet sekoittuu massaan. Tarvittaessa voit lisätä vielä vettä aina vähän kerrallaan, niin että saat hyvänoloisen taikinan. 

leip%C3%A4%201-normal.jpg

Tämän jälkeen annetaan seistä 2 tuntia tai  yön yli. Kun pysyy itse muodossaan on valmis uuniin. 175 astetta about 20 min. Ota sitten pois vuoasta ja laita sellaisenaan pellille ja paista vielä 30-40 min. Leipä on valmis, kun kumahtaa kopautettaessa.

Säilyy hyvin pakattuna 5 päivää. Voi pakastaa. Kandee viipaloida ennen pakastamista.

leip%C3%A4%202-normal.jpg


P.S. Tuli vielä jälkikäteen mieleen, että en ehkä välttämättä laittais tuota makeutusta leipään. Se ei sieltä maistu, enkä usko, että ihan hirveästi korostaa makuja. Seuraavalla kerralla jätän pois.