Nyt ei ole paleo ruokaa, eikä terveellistä, mutta sellainen kakku, joka sopii minullekin.

Törmäsin ihan vahingossa tähän ensimmäisen kerran, kun tämä kiersi facebook päivityksenä. Silloin päätin muistaa tämän ja kokeilla heti kun ehdin. Tänään kaivoin reseptin netistä: https://www.youtube.com/watch?v=dVvPOE-C7AE ja päätin kokeilla. Todella, todella helppo tehdä!  Ei mikään ällömakea. Tässä kyllä maistaa munan. Ei ihan lempparikakkuihin päässyt, mutta tälläkin on oma paikkansa.


japanilainen%20juustokakku.jpg



JAPANILAINEN JUUSTOKAKKU: 

  • 3 munaa
  • 120 g. valkosuklaata
  • 120g. tuorejuustoa
  1. Laita uuni lämpeämään 170-asteeseen.
  2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin että voit kääntää kulhon väärinpäin ja vaahto ei valu. Tupperille ilmaista mainosta, mutta todella helppo työkalu tähän on speedy chef vatkain, se on ihan sairaan nopee.
  4. Sulata valkosuklaa. Mainostetaan nyt kunnolla kun aloitettiin, mutta Tupperin mikrokannussa, onnistuu hyvin mikrossa. Täytyy vaan muistaa sekoitella välillä, jos et sekoita, niin suklaa palaa. Mutta tämän voi yhtähyvin tehdä vesihauteessa hellallakin, kuten videossa.
  5. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
  6. Sekoita joukkoon keltuaiset.
  7. Sekoita joukkoon nostellen valkuaisvaahto.
  8. Vuoraa halkaisijaltaan 15cm vuoka öljytyllä leivinpaperilla.
  9. Kopauta vuokaa pöytään, jotta kuplat häipyy. 
  10. Laita syvälle uunipellille ja kaada vettä pellille.
  11. Paista 170-astetta 15 min., 160-astetta 15min. ja jälkilämmöllä 15min.
  12. Jäähdytä ritilällä.