Keräsin viikolla Vaasassa ollessani monta korillista sieniä, joten nyt täytyy tehdä sieniruokia. Sellaisia, jotka eivät sisällä kermaa. Ennen oli niin helppoa, kun laittoi vain sipulia, sieniä ja kermaa ja suolaa, niin hyvä tuli. Nyt ollaankin aivan uuden haasteen edessä, kun kerma ei enää ole vaihtoehto.

Suosittelen sienien keräämistä kaikille. Meillä on metsät pullollaan ilmaista hyvää ruokaa. Itse kerään vain hyvät ruokasienet. Rouskut ja haperotkin jäävät muiden kerättäväksi. 

Tilasin viime viikolla ison satsin luomulihaa, joten possun ulkofile valikoitui meidän ruoaksi. En käyttänyt tähän pekonia, koska olisi pitänyt mennä kauppaan, mutta ehdottomasti suosittelen sen käyttöä. Possusta tuli ehkä himppasen kuiva ilman sitä.  Minullahan on myös kasvatuslaatikko, jossa kasvaa punajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa. Niihin kun laittaa hiukan hunajaa, öljyä, suolaa ja pippuria (ehkä jotain yrttiä) ja uuniin, niin tulee ihan loistava lisuke.  Täytteen aineet on jälkikäteen arvioitu, ihan hyvä tulee, kun laittaa vähän jokaista mutulla.

2014-08-18%2015.33.43-2-normal.jpg


Sienillä täytetty possunfile

Ainekset: 

  • Possun ulkofile (sisäfilekin käy, lyhennä silloin paistoaikaa)
  • 1 dl  sieniä (käytin tatteja ja kantarelleja ja vielä lisäksi limanuljaskat pakkasesta)
  •  persiljaa
  •  timjamia
  •  ½ dl Nokkosta (tai pinaattia)
  • valkosipuli
  • sipuli (olikin päässyt loppumaan, laitoin sipulijauhetta)
  • suola
  • pippuri
  • 2t sitruunankuorta (mulla on luomujauheena)
  • oliiviöljyä
  • (pekonia, itse en laittanut, kun teen uudestaan niin laitan)


  1. Leikkaa filee auki, ensin yhteen suuntaan ja sitten toiseen, jotta saat tasaisen levyn. Tässä on hyvä Tubevideo fileen leikkaamisesta: https://www.youtube.com/watch?v=2eCpL6cj7Rw
  2. Paista sipulit ja sienet pannulla. Jos käytät pekonia, niin paista se ensin ja paista sen rasvassa sienet ja sipulit. 
  3. Lisää pannulle nokkonen/pinaatti.
  4. Sekoita täytteen aineet keskenään.
  5. Täytä liha ja rullaa se kuin kääretorttu. 
  6. Mausta suolalla ja pippurilla myös ulkopuolelta.
  7. Sido liha tai voit myös kiinnittää hammastikuilla.
  8. Laita uuniin. 200 -astetta n. 45 min.  (sisukka 25-35min. )


Sienill%C3%A4%20t%C3%A4ytetty%20possunfi