Nettiä selaillessani on joskus jäänyt joltain sivulta revityn kanan resepti mieleen,
koska se oli niin helppo. Jos löydät salsasta (tai teet itse) sokerittoman version,
niin silloin tämän voi valmistaa paleoversiona.

Alkuperäinen ohje meni näin: 

1 purkki salsaa
kananrintafilettä

Laita molemmat kattilaan ja keitä 4-6 tuntia. Ensimmäisen 2 tunnin jälkeen revi kana haarukalla ja jatka keittämistä.

 

2014-03-19%2012.36.45-normal.jpg

Mulla ei ollut kaapissa minkäänlaista salsaa, joten taioin sieltä tällaiset ainekset esiin: 

Revitty kana

1 tölkki tomaattimurskaa (500g.)
3 rkl itsetehtyä raparperimarmelaadia
3 rkl itsetehtyä paholaisen hilloa
4 kpl broilerin rintafileitä
vettä
(suolaa)

Laitoin aineet kattilaan ja kattilan kiehumaan pienelle lämmölle. About parin tunnin päästä revin kanaa haarukalla ja totesin, että jos tämän pitää olla vielä 3 tuntia hellalla, niin palaa pohjaan, joten lisäsin vettä nesteeksi ja käänsin vielä hiljaisemmalle lämmölle. Lopuksi lisäsin vielä suolaa, niin tuli hyvä.

Tätä voi syödä sellaisenaa, tai laittaa salaattiin, tai kuten kuvassa riisijauhoista leivotun leivän päällä tms.2014-03-19%2012.43.15-normal.jpg

 

Jäin vielä miettimään tuota paleo-versiota. Tää varmasti toimisi myös niin, että laittaisi tomaattimurskaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia, chilliä ja hunajaa, sen kanan kanssa kattilaan. Täytyykin muistaa kokeilla.