Alkuperäinen ohje on jostain suomalaisesta ruokalehdestä muutaman vuoden takaa (Maku?).
Minulla on aika vähän tapana kirjoitella reseptejä ylös, osittain siksi tämä blogikin on syntynyt, että saisin niitä jonnekin muistiinkin, jotta saisin lisää tilaa pääkoppaani.  Tämäkin on siis varmasti versio nro 34 eli jotain yhtäläisyyksiä löytyy vielä alkuperäiseenkin.

Puolikuivatut tomaatit: 

kirsikkatomaatteja (mul ei ollut, paloittelin normitomaatit pieniksi)
suolaa
yrttejä (käytin timjamia ja minttua)
(valkosipulia)

Jos on aikaa, niin laita 100 asteiseen uuniin 3 tunniksi. Mun ajatus ei toiminut noin pitkällä syklillä, joten laitoin 225 ja puoleksi tunniksi. Uunin luukun väliin puukauha, jotta pysyy auki. Toimi oikein hyvin, kovin kuuma tuli vaan keittiössä.


2014-03-28%2015.16.50-normal.jpg


Paistettu pinaatti: 

Tuoretta pinaattia
pinjansiemeniä
2-4 valkosipulin kynttä
1tl balsamiviinietikka
timjamia
pienen pieni luraus hunajaa
oliiviöljyä
suola, pippuri
puolikuivattuja tomaatteja

Paahda pinjansiemeniä pannulla ilman rasvaa, kunnes ovat saaneet hiukan väriä. Laita siemenet sivuun.
Kaada pannulle öljyä ja paahda siinä valkosipulinkynsiä hetki. Lisää sitten balsamiviinietikka ja hunaja. Tämän jälkeen lisää pinaatit ja kääntele kunnes ovat pehmeitä. Lisää mausteet, pinjansiemenet ja puolikuivatut tomaatit.


pieni%20pinaattilisuke-normal.jpg


Puolikuivattuja tomaatteja voi purkittaa ja käyttää kaikenlaiseen muuhunkin ruoanlaittoon. Seuraavana päivänä niitä löytyi meidän lisuke salaatista.


2014-03-29%2013.27.02-normal.jpg