Fammu tilasi juhannukseksi mökille, jotain sellaista kakkua, jota kaikki voisivat syödä. Kaivelin jenkkilän reseptejä ja löysin sieltä tällaisen ohjeen. Kakku maistui parhaiten kaikille lapsille. Kinuskikuorrutus oli suosittua.  Mielestäni tämä kakku vaatii seurakseen tuon kinuskin. Valitettavasti minulla ei ole kuvaa kakusta kinuskikuorrutteen kera, koska en siinä juhannustohinassa enää muistanut sellaista ottaa, mutta mielikuvitelkaa sellainen tuohon kakun päälle.  

toffee%20kakku-normal.jpg


Suklaakakku:  

  • 9 dl mantelijauhoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa/leivinjauhetta
  •  2 dl kaakaojauhetta
  • 3 munaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl agavesiirappia/hunajaa (itse taisin laittaa vain 1 dl, kun hirvitti tuo määrä. Ois kyl saanut olla vähän makeampaa)
  • 1 tl vaniljaa

Kastike: 

  • n. 1 dl sulatettua voita/gheetä
  •  2 dl agavesiirappia/hunajaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • suolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka kookosöljyllä. Kerää kaikki kakkupohjan kuivat aineet samaan astiaan. Toisessa astiassa vatkaa munat, kookosmaito ja siirappi. Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa 30-40 min. Anna jäähtyä 30 min. ritilän päällä, ennenkuin käännät kakun. Kun kakku jäähtyy, valmista kastike.

Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä sopivalla lämmöllä kunnes on just yli 100-asteista. Anna jäähtyä 15 min.  ja kaada jäähtyneen kakun päälle.