Meillä juhlittiin synttäreitä. Lapsisynttäreille oli ihan normi herkut, mutta kummisynttäreille tein suklaakakkua, sellaista, jota voisin itsekin syödä. Tuli ihan tosi hyvää, vaikka itse sanonkin. Meni jopa kaikille muille lapsille, paitsi omalleni. Olin varannut myös jäätelöä pakkaseen ihan siltä varalta, että lapsille ei maistuisikaan. Aliarvioin siis lapset, jotka selvästi osasivat arvostaa tekemääni kakkua. Omani söi yksin jäätelöään.

Paleo%20suklaakakku.jpg

Pohja: 

  • 4,5 dl taateleita, joita on liotettu 5 min kuumassa vedessä
  • 1,5 dl sulaa kookosöljyä
  • 0,5 dl kookosjauhoa
  • 0,5 dl  kookoshiutaletta
  •  hyppysellinen suolaa
  1. Blenderiin kaikki aineet ja sekaisin.
  2. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 190-astetta 30-35 min.

Täyte: 

  • 7 dl liotettuja cashew-pähkinöitä
  • 2 rkl luomumurukahvia
  • 2,5 dl vettä
  • 4rkl puhdistamon suklaasmoothiejauhetta
  • 4 rkl luomukaakaojauhetta
  • 1 dl hunajaa
  • 5 rkl neitsytkookosöljy
  • 1 dl kookospalmusokeri


  1. Liota Cashew-pähkinöitä vähintään 2 tuntia. Nopeuttaakseni prosessia leikkelin pähkinät palasiksi.
  2. Kaikki aineet blenderiin. Sekoita
  3. Kaada pohjan päälle ja laita pakkaseen.
  4. Anna olla pakkasessa mielellään jopa yön yli. Ota lämpiämään n. 10 min. ennen tarjoilua.