Risotot on ihania. Tänään valmistui tämmöistä:

Vähän oli pakko kuvan ottamisen jälkeen raastaa päälle parmesania. 

punajuuririsotto-normal.jpg

About näin se tehtiin: 

öljyä
pari desiä arborio risotto riisiä (hyvinvoinnin tavaratalosta löytyi luomunakin)
1 sipuli silputtuna
1-3 valkosipulin kynttä silputtuna
3 pientä punajuurta raastettuna
luraus valkkaria (mul ei ollut, laitoin vähän valkoviinietikkaa)
tarvittava määrä kanalientä tai kasvislientä tai vaikka vettä
suola, pippuri, timjami, (parmesan)
voita nokare
ja kanasuikaleita

Kuumenna öljy, lisää riisit ja sipulit, anna paistua hetki (riisi ei saa ottaa väriä). Lisää tilkka valkkaria (etikka) ja anna riisien imeä se itteensä. Etikkaa ei paljon!! Lisää nestettä, alkuun saman verran nestettä kuin riisiä ja sekoita. Lisää punajuuriraaste. Pienellä lämmöllä tämä saa kypsyä rauhassa, kunne riisi on kypsää. Sekoittele välillä ja lisää nestettä, ettei pala pohjaan. Tässä välissä paista kanasuikaleet ja kun risotto on melkein valmista, lisää kanat joukkoon. Mausta, lisää voi ( ja parmesani).