Stifado-normal.jpg

Edellisessä blogauksessani jo kerroin, että otin eilen kaapista naudanlihaa ja mietin, että mitä tästä valmistaisi. Päädyin valmistamaan Stifadoa. Eli jouduin keksimään eiliselle sitten toisen ruoan. Sehän johtuu siitä, että Stifado tuo kreikkalaisten ruokien aatelisruoka pitääkin laittaa marinoitumaan vuorokautta aikaisemmin. Erittäin hyvä ruoka myös sunnuntaille. Eli jos se perjantaipullo onkin ollut punaviinipullo ja sitä ei meinaa saada tyhjäksi kuten meillä, niin lauantaina voi loput käyttää marinadiin ja sunnuntaina aamulla laittaa padan uuniin, niin saa ihanan aterian päivälle.

Stifado

marinadi: 

½ l. punaviiniä (laitoin ehkä 2 dl)
4 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl öljyä
6 kokonaista mustapippuria
5 neilikkaa
rosmariinia

1 kg naudanlapaa
1 kg salottisipulia (lähikaupasta ei löytynyt, korvasin muilla sipuleilla)
500g tomaattimurskaa
2-3 valkosipulinkynttä silputtuna
2 laakerinlehteä
suolaa

Sekoita marinadin ainekset ja leikkaa liha joukkoon. 
Jos ois kauheen fiksu, niin tän tekis siinä padassa missä aikoo paistaa. Mä en tietenkään ollut, mutta mies tiskaa.
Peitä ja anna olla jääkaapissa yön yli.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Lisää muut aineet ja vettä niin, että peittyy. Peitä taas vuoka ja paista n. 5 tuntia.

Ruoka on jumalaista kuin kreikkalaiset jumalat, mutta eurooppalaista tunnelmaa en voi teille luvata. Luokaa sellainen syökää pitkään, ystävien ja perheen kesken ja hölöttäkää lujaa ja naurakaa paljon. <3

Kalí órexi! Bon appétit!

p.s. Jäljelle jääneen punaviinin voi myös kaataa jääpalamuottiin ja pakastaa. Näin voi näppärästi ottaa aina muutaman palan ruokaa varten.