Tänään paistetaan Hereford-paistia uunissa. Perheen toiveena oli, että sen kanssa saisi riisiä ja Bearnaisekastiketta. Tällainen ikuinen laihistelija ei tietenkään voi kauheasti kastiketta nauttia, mutta välillä täytyy herkutella. Voikastikkeen tekemistä pidetään yleensä vaikeana. Tällä ohjeella onnistut varmasti. Tärkeää on astia, missä se valmistetaan. Sen pitää olla sellainen, että sauvasekoitin mahtuu sinne, mutta tilaa ei juurikaan jää ympärille. Eli kapea ja korkea. Hollandaisehan tehdään periaatteessa samalla ohjeella, se vain maustetaan eri tavalla.

Bearnaise-kastike

  • 150 g. luomuvoita
  • 3 keltuaista
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl luomu sipulijauhetta (tai raastettua sipulia)
  • suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 rkl persiljaa
  • 1 ½ rkl rakuunaa


(perhe ei tykännyt noin suuresta persilja määrästä. Sitä voi hyvin laittaa vähemmänkin)


Hollandaise-kastike

  • 150 g. luomuvoita
  • 3 keltuaista
  • 1 rkl vettä /valkoviinietikka
  • 1 rkl sitruunamehu
  • caynnepippuri tai tabasco



Laita kaikki muut aineet paitsi voi sekoitusastian pohjalle. 
Kuumenna voi kattilassa kuumaksi, niin, että kerkeää kiehahtaa.
Käynnistä sauvasekoitin pohjalla. Valuta kuuma voi naruna joukkoon.
Kastike kannattaa valmistaa juuri ennen tarjoilua.