Pinterestiä selaillessani osui silmiini paistettu kukkakaaliriisi resepti. Siinä kukkakaali leikattiin pieneksi riisimäiseksi ja paistettiin osissa pannulla. Siitä lähti ajatus risottomaisesta kukkakaalista. Kaappiin olikin eksynyt pari pientä kukkakaalia, joista toinen oli kaunis violetti väriltään. Siitä se ajatus sitten lähti. Harmillisesti päässä pyöri itämaata ja italiaa, joten tästä tuli vähän sekoitus. Oppi tässä (kin) minulle oli se, että pysy yhdessä maassa, niin saat parempaa ja risottohan on tietenkin italialaista. Lapsi söi hyvällä ruokahalulla tämänkin eli ehkä itse vaan herkkupebailen.


2014-04-01%2017.03.01-normal.jpg

Kukkakaalirisotto possulla: 

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
(paprikaa)
½ dl puolikuivattuja tomaatteja
(inkivääritahnaa)
(chiliä)
yrttejä
1 tippa hunajaa
suolaa
2 pienen pientä kukkakaalia
possunsuikaleita
öljyä paistamiseen

Suluissa ne, jotka jättäisin pois jos tekisin uudestaan.

Leikkaa sipulit (paprika). Leikkaa kukkakaalit riisimäisen pieneksi. Paista pannulla possunsuikaleet ja sipulit (paprika) kypsiksi ja lisää sitten leikatut kukkakaalit paista hetki ja lisää sitten loput aineet.

2014-04-01%2017.25.15-normal.jpg