Tilaan erään ryhmän kautta viikottain luomutilalta laatikollisen kasviksia. Se on tosi hauska juttu. Maksan siitä 10€ ja joka maanantai jännitän, että mitä kivaa sieltä tällä kertaa tulee. Viime viikolla tuli kasvisten joukossa fenkolia ja samoin tällä viikolla. Meidän keittiössä aika vähän käytetty kasvis. Jotain siitä piti valmistaa. Löysin ihanan reseptin, jossa ne paneroitiin. Tein ohjeesta paleomman version. Ihaninta tässä oli se, että kukaan muu perheessä ei tykännyt fenkolista, joten sain syödä itse kaiken. Ai nam, että oli hyviä!!

Paneroidut fenkolit: 

  • 2 fenkolia
  • 2 munaa
  • hienoja riisijauhoja
  • karkeita riisijauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen


  1. Leikkaa fenkoleista "oksat ja hötöt" pois. Jätä vain ala-osa.
  2. Sekoita suola ja pippuri hienoihin riisijauhoihin. 
  3. Pyöritttele fenkolit ensin hienossa jauhoseoksessa, sitten munassa ja sitten karkeassa jauhossa.
  4. Paista pannulla reilussa öljyssä. 
  5. Nostele paperin päälle kuivumaan. Tarjoile.Paneroidut%20FEnkolit.jpg