Ostin tänään koipireisi paloja kaupasta. Torstai. Ja ihan vahinko taas.
Poikani harrastaa ratsastusta ja sinne ajeltaessa totesi kerran,
että meillä on aina torstaisin kanaa. Kana kuulemma tekee sen olon huonoksi.
Itse epäilen matkapahoinvointia. Joka tapauksessa, tänään on siis torstai
ja meillä on kanaa ja lapsi saa raivarit kun tulee koulusta.
Ehkä paistan sille possunpihvin, niin ei tarvi kuunnella.

Tarkoitus oli valmistaa teriyaki kanaa, mutta jouduin korvaamaan osan aineista
taas aivan jollain muulla. Niimpä tästä tuli tällaista tällä kertaa.

Lime-Seesami kanaa

4 koipireisi palaa
½ dl kookosrasvaa
½ dl luomuhunajaa
½ dl limemehua
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkl seesamin siemeniä
ripaus suolaa
1-2 valkosipulin kynttä puristettuna (5-6 kpl, koska ruokapiiristä tilatut luomuvalkosipulit on niiiiin pieniä, en tilaa enää)

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita kaikki muut aineet kattilaan ja keitä niitä noin 5 min. että neste haihtuu ja kastikkeesta tulee siirappimaista. Voitele tällä siirapilla kanankoivet ja laita uuniin. Jätä siirappia niin, että voit vielä voidella uudestaan koipia. Paista n. 45-60 min. Ja voitele kastikkeella kun tulevat uunista. Valele kastiketta myös paiston aikana.
Koristele halutessasi sesaminsiemenillä.

2014-04-10%2013.24.15-normal.jpg