No niin. Mä olen tällainen "herkkupebaAnneli". Jotain täytyy aina kikkailla, että saa suun makeaksi. Olen siis Alku-ruokavaliolla, joka on täysin maidoton ja viljaton. Ruokien määrätkin on määritelty. Josko siis näin oppisin syömään oikein. Vaikka oikealla suunnalla olen ollut jo pitkään, mutta se jokin pieni juttu, miksi paino ei tippunut ei ollut kohdillaan, nyt on. Oikeastaan multa jäi pois vain riisi (joka on nyt osittain palautettu ruokavalioon) ja kahvimaito, josta en ole suostunut aikaisemmin luopumaan ja hedelmät.  Kahvinjuontikin siis loppui, koska en luovu siitä, että kahviin kuuluu laittaa maitoa! Nyt piti siis viikonloppuna kikkailla itselle erilaisia jälkkäreitä, joita voi syödä tämän ruokavalion puitteissa. Saatampa muitakin postata joku päivä.

Tämä jäätelö on muuten tooosi herkkua, kuumentaminen ja suola tekee paljon! Lisäsin herajauheen, niin saa samalla proteiineja kanssa. Kuvassa jäden joukossa on vadelmaa. Jäiset marjat auttavat jäähdyttämisessä kovasti, mutta itse pidin ehkä hiukan enemmän marjattomasta versiosta, mutta nää nyt on niitä maku-asioita.

Kaakaoj%C3%A4de-normal.jpg

Ainekset: 

  • 1 dl kookosmaitoa
  • ½ dl luomukaakaojauhetta
  • 35g. heraa
  • hyppysellinen suolaa
  • hunajaa oman maun mukaan (jos hera on maustettu, niin ei tarvi makeuttaa)
  • (jäisiä marjoja tms.)


  1. Laita maito, kaakao ja hunaja kattilaan (tai mikroastiaan, jos haluat siellä tehdä).
  2. Lämmitä kiehuvaksi.
  3. Sekoita muut aineet joukkoon.
  4. Kylmähauteessa esim. lavuaarin pohjalle kylmää vettä (ja jäitä) ja upota astia sekaan ja sekoittele. Kunnes on jäähtynyt.
  5. Laita pakkaseen ja sekoittele n. 15 min. välein, kunnes on jäätynyt.