Eilen valmistin Bearnaisekastiketta. Siitä jäi muutama valkuainen. Onneksi tänään on herkkupäivä, joten päätin valmistaa marenkia. Marenkihan on tosi helppo, mutta vie paljon aikaa.

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 2 rkl hunajaa (7 rkl sokeria)
  • (turaus viinietikkaa)
  • hyppysellinen suolaa

Vatkaa hunaja ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Niin kovaksi, että vaikka käännät astian ympäri, niin mitään ei valu pois. Lisää halutessa viinietikka ja suola, vatkaa marenki kiiltäväksi. Paista uunissa 80-asteessa 3 tuntia.

Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu sokeri. Meillä sitä vältellään. Olen joskus tehnyt marenkin Stevialla. Voin kertoa, että oli ihan kauheen makuista. Älkää vaivautuko kokeilemaan. Hunajalla on ihan ok. Ensi kerralla kokeilen vielä kookossokeria.