Keittoa lounaaksi. Aloitin poimimalla pari herkkusientä, jotka nostivat päätään meidän pihassa. Syksy on ihanaa aikaa, kun metsät (ja välillä pihakin) on täynnä ilmaista ruokaa. Samalla saa aina pienen kävelylenkin, kun käy lähimetsän tarkastamassa.

Mä en todellakaan ikinä-koskaan-nevö-evö ole ollut keittoihmisiä. Tätä voisin silti tehdä usemminkin. Ehkä vähän vähentäisin nesteen määrää, niin ei olisi niin keittomainen. Nyt jätin nestettä kattilaan ja poimin sattumat. Ja vähän vähemmän chiliä, niin varmasti menee lapsillekin. Keitto on valmistettu yhdelle, joten laita sen verran kasviksia kun sinusta tuntuu, että jaksat syödä.

Thaimaalainen%20katkiskeitto-normal.jpg

Ainekset: 

  • 1 tl öljyä paistamiseen
  • 1-2 chilipaprikaa
  • palanen kesäkurpitsaa
  • palanen paprikaa
  • herkkusientä 
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 3 dl kanalientä
  • 2 rkl limelehtiä
  • suolaa tarvittaessa
  • 200g. katkarapuja
  • 2 kpl isoksi kuutioitua tomaattia


  1. Paista kattilassa  chili ja sienet.
  2. Lisää nesteet ja mausteet. Kiehauta.
  3. Lisää jäiset katkaravut
  4. Lisää tomaatti ja korianteri.