Minun teki kovasti mieli munakoisoa.
Harmikseni muu perhe ei pidä munakoison mausta ja rakenteesta.
Siksipä kokkailin sitä itselleni pihvin lisukkeeksi ja muulle perheelle sitten lisukkeeksi paistettuja  bataatteja.
 

2014-03-31%2018.58.07-normal.jpg

Paahdettu munakoiso: 

1 munakoiso
1 valkosipulin kynsi
rosmariinia tai/ja timjamia
rouhittua suolaa ja mustapippuria
kookosöljyä

Halutessasi paahdetun munakoison päälle voi laittaa tuoreita yrttejä ja parmesania, itse laitoin vain vihreää.

Halkaise munakoiso kahteen osaan ja ripottele leikkauspinnalle hiukan karkeaa suolaa. "Itketä"  munakoisoa noin 20 - 30 minuuttia jonka jälkeen pyyhkäise pinnalle nousseet nesteet ja suolat pois. (Itselleni valmistin vain 1 puolikkaan ja jätin toisen vielä kaappiin, muuta käyttöä varten).

Leikkaa munakoisoon ristikkäisviiltoja. Mausta munakoiso. Avaa hiukan viiltoja jotta saat mausteet myös munakoison sisälle. Lorauta lopuksi reilusti kookosöljyä pinnalle ja viiltoihin ja  paahda 200 astetta n. 30 min.

Ripottele kypsän munakoison pinnalle yrttejä (parmesan). 


Paistetut bataatit: 

sipulia kuutioina
(valkosipulia)
bataattia kuutioina
grillimauste
suola
loraus kookosöljy

Paista kookosöljyssä sipulit ja bataatit kypsiksi. Mausta grillimausteella.
Löysin kaupasta sellaisen version grillimausteeesta, missä ei ole arominvahvennetta.