Julkaisin äsken Coleslaw salaatin ohjeen. Ajattelin, että samalla voisin antaa tämän helpon majoneesin ohjeen. Kotitekoinen majoneesi on parasta! Nopeaa ja helppoa, kunhan huolehtii, että ainekset ovat samanlämpöiset.

2014-05-03%2018.50.50-normal.jpg

Helpoista helpoin resepti.

Majoneesi

2 munaa
3 dl öljyä 
1 rkl etikkaa (tai sitruunamehua)
1 tl suolaa
valkopippuria
sinappia

Jotkut laittaa turauksen sokeria. Musta se on tässä tapauksessa turhaa. Öljyn valintaa kannattaa kans miettiä. Öljy antaa makua majoneesiin, koska sitä laitetaan niin paljon. Olen todennut parhaimmaksi perus rypsiöljyn. Meillä kun kaikki on luomua tai jotain muuta sellaista, öljytkin neitsyt öljyjä,  ja ainakin kylmäpuristettuja, niin majoneesin kohdalla joutuu joustamaan. On vain todettava, että ne ei toimi majoneesissa. Siitä tulee kitkerää ja pahanmakuista. Perus kökkööljy. Sillä tulee parasta.

Ja se teko-ohje. Niin. Laita kaikki aineet kapeaan sauvasekoittimen mentävään astiaan. Paina sauvasekoitin pohjalle ja käynnistä. Pidä muutama hetki siellä pohjassa, jonka jälkeen vedät sauvan hitaasti hitaasti ylös. Ja maikkari on valmista.