Mulla oli valmiiksi paistettua jauhelihaa jääkaapissa. Se piti käyttää pois. Jenkkilän jostain sivulta löysin bataattisalaatin ohjeen ja hiukan muokkasin sitä omiin tarpeisiin. Tänään oli tarve käyttää se liha pois, mutta bataattisalaatti sellaisenaankin olisi varmasti hyvä. Se on vähä niinku lämmin perunasalaatti, mutta ei sinne päinkään.

Ainekset: 

Uuniin: 

  • Bataatti
  • suola 
  • pippuri
  • oliiviöljyä paistamiseen

Kastike: 

  • paprika paloina
  • 1 rkl punaviinietikka
  • 6 rkl oliiviöljy
  • juustokumina
  • appelsiinin kuorta
  • minttua (tuore on paras)
  • srirachatahnaa, tai jalopenoja tai chiliä (laitoin hyppysellisen chiliä)

Salaattiin:

  • sipuliviipaleita
  • ruohosipulia ja korianteria koristeeksi. 


Lisäksi tässä versiossa  jauhelihaa, joka maustettu grillimausteella, suolalla ja pippurilla.

  1. Kuori ja leikkaa bataatit. Laita ne uunivuokaan, sekaan öljyä, suolaa ja pippuria. Paista 200 astetta n. 30 min.
  2. Valmista kastike: Laita blenderiin kastikkeen aineet ja sekoita. 
  3. Kun bataatit ovat valmiit sekoita sipulit (ja jauhelihat) bataatin joukkoon.Sekoita joukkoon myös kastiketta, mutta vain sen verran kun tarvitset.
  4. Tarjoillaan heti, rakkaudella.


Bataattisalaatti-normal.jpg