Meillä valmistuu suhteellisen usein kokonaista broileria. Pidän siitä, että ruoan voi laittaa uuniin ja sitten hommailla muita juttuja hetken.

Tänään huutelin sillä välin, että haluaako lapsi riisillä vai salaatilla broilerinsa. Ja arvatkaa mitä? No, se halusi sen salaatilla. Loistavaa! Tällaisissa tilanteissa salaatti on helppo rakentaa suoraan lautasille, niin säästyy taas yksi kulho tiskaamiselta. Ja sitten jää hyvää aikaa blogin päivittämiseen tai facebookkailuun, kanaa odotellessa.

Usein teen kokonaista broileria Jamie Oliverin ohjeella, mutta tänään säveltelin jotain aivan muuta. Kirjaan ylös myös ulkomuistista sen Jamien tsikkenin. Ne jotka tahtovat tarkasti Jamien reseptin, kaivavat sen itse netistä ;). En siis muista mistä löytyy, mutta varmaan jollain hakusanalla; maailman paras kana....

Mausteinen broileri

  • broileri
  • porkkana
  • sipuli
  • punajuuri
  • pala selleriä
  • 5-6 valkosipulinkynttä
  • 3 kpl kuivattua chiliä
  • suolaa
  •  1rkl hunajaa
  • 3 rkl inkivääriä raastettuna
  • timjamia
  • salviaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (pasta rossa mausteseosta)
  • 25 g. voita 

Kuori porkkana, sipuli, punajuuri ja selleri. Paista niitä pannulla hetki. Kuori ja leikkaa valkosipulit ja chili paloiksi. Lisää ne juureksiin. Sulata voi ja lisää siihen 2 rkl inkivääriä. Lisää juuresten sekaan kaikki muut aineet. Hiero suolaa (ja mausteita) broileriin niin sisälle kuin ulkopuolelle. Laita juures-täyte broilerin sisälle. Voitele broileri voi-inkivääriseoksella. Anna maustua 15 min.  Paista 180 asteisessa uunissa tunnin.

Mausteinen%20broileri-normal.jpg

 

Jamien broileri 

  • broileri
  • sitruuna (lime)
  • sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta basilikaa
  • inkivääriä
  • chiliä
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä

 

Kuori ja leikkaa sipuli ja 3 valkosipulin kynttä paloiksi. Leikkaa sitruuna paksuiksi viipaleiksi. Leikkaa 2/3 osaa tuoreista yrteistä täytteen sekaan, lisää hiukan inkivääriä, chiliä ja mausteet täytteeseen. Täytä broileri täytteellä. Loput valkosipulista, chili, inkivääri, suola, leikkaa nämä kaikki pieneksi ja sekoita niistä öljyn avulla tahna. Tämä tahna levitetään broilerin nahan alle, rintafileisiin ja koipiin. Samoin loput yrtit laitetaan sinne.

Paistetaan 180 astetta 1 tunti.