Tätä kakkua en ole vielä kokeillut, mutta ajattelin sen viikonloppuna tehdä. Ohje jo julkaisuun, josko joku muukin haluaisi juhlistaa äitienpäivää kakun kanssa.
Alkuperäinen ohje on http://www.thepaleomom.com/2013/05/coconut-raspberry-cheesecake-aip-friendly-recipe-by-mickey-trescott.html
Alla sitten suomennettu ja muokattu versio meitin mitoille.
Kuva on kyseisen ohjeen sivulta myöskin. Päivitän oman kuvani, kun kakku valmis.
Pohja:
4,5 dl taateleita, joita on liotettu 5 min kuumassa vedessä
1,5 dl sulaa kookosöljyä
0,5 dl kookosjauhoa
0,5 dl kookoshiutaletta
hippusellinen suolaa
Täyte:
1 3/4 dl hunajaa
1 3/4 dl kookosvoita
1,5 dl kookosöljyä
6 rkl tapiokatärkkelys (tai perunajauho)
7,5 dl pakastevadelmaa
1 ½ tl vanilja uute
ripaus suolaa
Koristeluun:
vadelmia ja kookoshiutaleita
- Kookosvoi, kookosöljy ja hunaja laitetaan eri astioihin, jotka laitetaan kuumaan veteen kunnes pehmenevät.
- Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Laita blenderiin taatelit ja kookosöljy, lisää muut pohjan aineet ja sekoita. Painele taikina irtopohjavuokaan ja paista 30-35 min. Älä huoli pitääkin olla vähän pehmeää, kunnes jäähtyy.
- Tee täyte:
hunaja, kookosvoii, kookosöljy ja vadelmat kattilaan pienelle lämmölle. Sekoittele kunnes vadelmat ovat sulaneet ja täyte on lämmintä, about 5 min. Laita blenderiin, lisää tapioka, vanilja ja suola. Sekoita. Kaada pohjan päälle. - Laita jääkaappiin ainakin 12 tunniksi. Koristele.
Täällä postaus omasta kakustani:
Kommentit