Tänään aamupuhteina tein itselleni siemenleipää ja levitettä. Siemenleipään tutustuin jookostakookosta-blogissa.http://jookostakookosta.com/2013/03/12/rapea-siemenleipa/

Olen myös pitkään tehnyt itse levitettä, mutta aika laiskasti. Etsin vieläkin makuja mitä laittaa tuohon levitteeseen. Tarkoitus olisi löytää sellainen sekoitus, jolla saisin koko perheen siirtymään itsetehtyyn levitteeseen. Niin kauan jatkan kokeilujani itsekseni. Perheelle pitäisi löytää sellainen oivariinin makuinen maku. Tänään kuitenkin aamulla Optimal Performancen, Taikinasta Teräkseksi-valmennuksessa törmäsin tähän linkkiin http://www.lily.fi/blogit/kiitos-hyvaa/levita-hyvaa ja päätin jälleen kerran testata. 

 

Rapea siemenleipä: 

  • 2,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 2,5 dl seesaminsiemeniä
  • 2,5 dl kurpitsansiemeniä (tai mantelijauhoa tai kikhernejauhoa)
  • 2,5 dl vettä
  • suolaa

Ohjeessa luki, että jauha auringonkukan- ja kurpitsansiemenet hienoksi jauhoksi. Sen jälkeen lisätään seesaminsiemenet. Hötky ei jaksanut lukea niin tarkkaan vaan lykkäsi kaikki koneeseen ja jauhoi, jonka jälkeen lisäsin vettä ja suolaa. Jookostakookosta veti taikinan kokonaiseksi levyksi, minä taas tein pienenpieniä leipäsiä. Paistetaan 13-15 min. 200 astetta.

 

Rapea%20siemenleip%C3%A4-normal.jpg

 

 

Levite: 

  • 250 g. luomuvoi
  • 2,5dl öljyjä

Sekoita sauvasekoittimella öljyt ja huoneenlämpöinen voi keskenään.

Tänään käytin avokado-, oliivi-, rypsi- ja kookosöljyä. Näistä kookosöljyä tuli vain ihan pieni tippa, muita sitten about yhtäpaljon. Olen kokeillut myös rahkalla ja maustettuna valkosipulilla. Tossa KIITOS HYVÄÄ-blogissa käytettiin kirnuvoita. Voisi joskus kokeilla sitäkin.

 

levite-normal.jpg

 

Mietin tässä vielä, että oliiviöljyt sun muut "terveysöljyt" antavat aika paljon makua. Itse tykkään kyllä. Aikaisemmin postaamani majoneesin ohjeessa totesin, että ihan perus "kökkörypsiöljyllä" tulee maultaan parasta. Tähän ehkä pätee sama. Ensi kerralla teen pelkkään rypsiöljyyn. Josko näin saisin perheen lopettamaan margariinin ostamisen.