Suppiskeitto-normal.jpg


Sieniä, sieniä, sieniä, koko päivän ja silti vielä illallakin vetäis mieli metsään. Sienihulluus on siis iskenyt tänne. Tänään oltiin koiruuden kanssa metsässä. Kotiintuomisina 9 litraa suppareita, 3 litraa orakkaita, 5 litraa lampaankääpää ja muutamia vahakkaita ja viiruvalmuskaa. Kuivuri huutaa taas yötä päivää.

Kun kerran suppilovahveroita tuli, niin lapsi tahtoi iltapalaksi tehdä keittoa. Tykkään siitä, että tuo poika kokkailee kotona ja vielä tällaisia herkkuja. Sillä on taito hyppysissä, varsinkin maustamisessa. Keitosta tuli oikein hyvä. Yhtä hyvä kuin olisi käyttänyt kermaa. Poika oli tyytyväinen ja äitikin oli tyytyväinen.


Ainekset: 

  • sipulia
  • suppilovahveroita
  • öljyä
  • kookosmaitoa
  • vettä
  • suolaa
  • pippuria
  • timjamia 


  1. Leikkaa sipulit ja suppilovahverot haluamasti kokoisiksi.
  2. Paista niitä hetken aikaa öljyssä.
  3. Lisää kookosmaitoa ja vettä niin, että saat keittomaisen koostumuksen.
  4. Anna kiehua hetken.
  5. Mausta.

Ensin kookoksen maku tuntui, mutta poika lisäsi hiukan suolaa, jolloin kookoksen maku hävisi.