Sain naapurilta näkkileivän ohjeen, kun se kehui niin kovasti sitä ja sanoi, että lapsikin tykkäs, niin pakkohan se oli kokeilla. Tää ei nyt oo aivan paleo, kun näihin tulee maissijauhoa, itse kaivelin kaapista viimeiset maissijauhot, jotka jostain syystä siellä olivat ja lopun korvasin riisijauholla. Nyt täytyy sanoa, että oli tosi hyvää! Maistui jopa mun miehelle, joka ei juurikaan perusta mun muista leivistä yhtään. Ens kerralla kokeilen vaikkapa kookosjauhoista, josko onnistuis niilläkin. 

2014-08-24%2021.07.27-normal.jpg


Näkkäri: 

  • 2 dl maissijauhoa/riisijauhoa
  • 3/4 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä (mul ei ollut laitoin Chiasiemeniä ja unikonsiemeniä)
  • ½ dl seesaminsiemeni
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • 2½ dl kiehuvaa vettä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • sormisuolaa/suolahiutaleita


2014-08-24%2019.05.08-normal.jpg


  1. Lämmitä uuni 150 astetta, kiertoilma.
  2. Sekoita kuivat aineet.
  3. Kaada sekaan vesi ja öljy. Sekoita.
  4. Levitä leivinpaperin päälle pellille, käytä muovipussia käden päällä apuna.
  5. Sirottele/painele sormisuolaa päälle (ja rosmariinia, jos haluat).
  6. Leikkaa paloiksi taikinapyörällä. (mä unohdin ja rikoin vaan palasiksi sitten kypsänä)
  7. Paista noin tunti. 
  8. Anna jäähtyä.